Loksa "Gasztroangyal"
sponsored links
Az elnevezése váltotta ki belõlem a kíváncsiságot és gondoltam kipróbálom egy jó leves után második fogásként "jól jöhet szûkös napokon". Kihívás volt számomra elkészíteni a próbasütést mert akkora mennyiség volt megadva a receptben hogy az 20 fõ számára is elég lett volna:-))
Hozzávalók:/két személy részére/tészta: 30 dkg fõtt áttört krumpli, 15 dkg liszt, 1 kisebb tojás, 1 teáskanál zsír, csipet só, fél mokkáskanál porélesztõ.Lekvár/nálam szilvalekvár/ vagy dinsztelt káposzta tészta töltésére, olaj sütéshez.
?
Elkészítése: Tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam ezután vékonyra kinyújtottam majd egy nagyobb tálkával/10 cm átmérõjû/ kerek formákat vágtam ki. A forma egyik felére tettem a lekvárból a tészta másik felét ráhajtottam széleit villával lenyomkodtam hogy sülés közben ne nyíljon szét. Forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Aki szereti a káposztát készítheti azzal is ! /8 db lett belõle/
Ui: Nagyon finom ?! Örülök hogy sikerült az arányokat eltalálnom. Kimért lisztet apránként tettem ahogy gyúrtam össze és éreztem hogy elég így nem is volt szükség az egész mennyiségre maradt a nyújtáshoz is belõle!
Ui: Nagyon finom ?! Örülök hogy sikerült az arányokat eltalálnom. Kimért lisztet apránként tettem ahogy gyúrtam össze és éreztem hogy elég így nem is volt szükség az egész mennyiségre maradt a nyújtáshoz is belõle!
Jó étvágyat!